کانتینر چیست؟
کانتینر ها جعبه های بسیار محکمی از جنس فلز هستند که حمل و نقل کالا ها را به شدت تحت تاثیر قرار دادند. آن ها را میتوان از طریق هواپیما، کشتی، قطار های حمل بار و کامیون جا به جا کرد.
با استفاده از این جعبه های فلزی کالا هایی که در مسافت های طولانی جابجا میشوند در معرض آسیب هایی چون خرابی و شکستگی، سرقت و … قرار نمی گیرند.
همچنین استفاده از این سازه ها در نظم بخشیدن و ساماندهی کالا ها نیز بسیار موثر است.این سازه ها در کاهش هزینه های بارگیری و بسته بندی و تخلیه بسیار موفق عمل کردند.
سقف و کفی این سازه ها به گونه ای طراحی شده است که امکان چیدن آن ها را روی هم فراهم می کند. با این کار میتوان فضای بیشتری در اختیار داشت و کالاهای بیشتری را جابجا کرد.
این سازه ها با نوار های عایق در برابر نفوذ آب و رطوبت، گرد و غبار نفوذ ناپذیرند و از گزند آسیب های تغییرات آب و هوایی نیز در امان اند.
کالاهایی که درون این سازه قرار میگیرند و به داخل یا خارج از کشور فرستاده میشوند به خوبی حفاظت میشوند و نمی توان به آن ها آسیبی وارد کرد یا آن ها را به سرقت برد.
بیشتر بخوانیم : کانکس ساندویچ پانل
انواع کانتینر
کانتینر ها تنوع بالایی دارند و هر کدام از آن ها کاربرد متفاوتی دارند. در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد.
این سازه ها طبق استاندارد جهانی ابعاد مشخصی دارند: نوع 20 فوت یا 6 متری، 40 فوت یا 12 متری، کیوب یا ارتفاع بلند.
از نوع کیوب آن برای حمل و نقل کالاهایی مورد استفاده قرار میگیرد که ارتفاعی بلند تر از دیواره کانتینر های 20 فوت و 40 فوت دارند.
از اندازه های 20 فوت و 40 فوت نیز در جابجایی انواع کالاهای مختلف به کمک کشتی ها، هواپیما، کامیون و قطار استفاده میشود.
اندازه ی مناسب این دسته از سازه ها باعث محبوبیت آن ها در حمل و نقل کالا شده است.
رو باز: برای این نوع سقف فلزی ساخته نشده است و میتوان کالاهایی که ارتفاع دارند را در این سازه ها قرار داد و به جای سقف از پوشش پارچه برزنتی استفاده کرد. پارچه برزنتی از کالا ها در برابر نفوذ آب و رطوبت و گرد و غبار، سرما و گرما و … حفاظت میکند.
یخچال دار: مواد غذایی یا دارو ها و تجهیزات پزشکی خاص نسبت به گرما حساس هستند بنابراین نمی توان برای جابجایی این اقلام از نوع معمولی استفاده کرد
نوع یخچال دار این سازه با دمیدن هوای سرد به درون مواد غذایی و دارویی و مواد فاسد شدنی را در دمایی بین منفی 40 و 30 درجه ی سانتی گراد قرار میدهد.
ژنراتور برق نیز در این نوع سازه ها تعبیه شده است که در صورت قطع جریان برق به کار خود ادامه دهد و مواد غذایی را از فاسد شدن در گرما حفظ کند.
تانکر دار: حمل مایعات با مدل های معمولی این سازه ممکن نیست به همین دلیل برای حمل این مواد از نوعی سازه هایی که تانکر دارند استفاده می شوند. این سازه ها ظرفیت بالایی برای جابجا کردن مایعات و سوخت ها دارند.
حمل گاز: برای حمل گاز ها نیز به سازه های مخصوص انتقال این ماده نیاز است. پوشش این دسته به گونه ای است که مقاومت زیادی در برابر فشار دارند.
بیشتر بخوانیم : کانتینر 20 فوت
کانتینر های دست دوم کانتینر چیست؟
استفاده از مدل های مختلف این سازه ها روز به روز در حال افزایش است و همه ملزم به استفاده از آن هستند. اما مشکلات اقتصادی که گریبان گیر همه شده است ممکن است اجازه ی خرید کانتینر نو را ندهد به همین دلیل است که معمولا آن را پس از اتمام کار خریدار قبلی به عنوان دست دوم به فروش می رسانند.
قیمت نوع دست دوم این سازه ها نسبت به نو ارزان تر و به صرفه تر است. البته نوع دست دوم باید کارایی لازم را داشته باشد سپس برای فروش آن اقدام کرد. قیمت این سازه ها را سلامت و میزان کارایی، سال تولید و شرکت سازنده آن تعیین میکند.
برای خرید این نوع کانکس ها بهتر است به صورت حضوری و از نزدیک آن را وارسی کنید و از میزان سلامت آن اطمینان حاصل کنید در غیر این صورت خرید کانتینر به صلاح نیست. همچنین بازسازی و تعمیر آن بر عهده ی فروشنده است و در صورتی که این کار را انجام ندهد باید هزینه ی تعمیرات و باز سازی را از مبلغ خرید نوع دست دوم آن کم کند.
کانتینر مسکونی
مسکونی: کانتینر های 20 فوت و 40 فوت بعد از تمام شدن اعتبار برگ سبز نمی توانند در حمل و نقل های دریایی و هوایی یا زمینی مورد استفاده قرار گیرند به همین دلیل این سازه ها در کاربری های دیگری مورد استفاده قرار میدهند.
این سازه ها را با اندکی تغییرات به نوع مسکونی یا کیوسک و انبار تبدیل میکنند. استفاده از این نوع سازه ها در حال گسترش است زیرا میتوان بر اساس نیاز امکانات و تجهیزات زیادی به آن ها اضافه کرد و به عنوان سازه ی مسکونی ضد زلزله از آن ها استفاده کرد.
خرید این سازه نیاز به اطلاعات کافی در مورد انواع آن و کارایی آن ها دارد. برای خرید این سازه ها ابتدا مشخص کنید به چه نوع کانتینری با چه ابعاد و تجهیزاتی نیاز دارید و بعد برای خرید اقدام کنید.
شرکت های ایرانی زیادی در زمینه ی تولید انواع کانتینر فعالیت میکنند که یکی از بهترین و معتبر ترین آنها شرکت کانکس دات آی آر (CONEXE.IR) است.
این شرکت انواع کانتینر های مختلف با کیفیت مطلوب و انواع کانکس های کاربردی را طراحی و تولید میکند و با مناسب ترین قیمت در اختیار مشتریان قرارمی دهد. محصولات عرضه شده توسط این شرکت طبق استاندارد های جهانی ساخته میشوند.
مزایای استفاده از کانتینر چیست؟
کانتینر ها با نوار های عایق در برابر نفوذ آب و رطوبت، گرد و غبار نفوذ ناپذیرند و از گزند آسیب های تغییرات آب و هوایی نیز در امان اند.
انواع کانتینر کدام است؟
از انواع کانتینر می توان به موارد زیر اشاره کرد:
کانتینر رو باز
کانتینر یخچال دار
کانتینر تانکر دار
کانتینر حمل گاز
کانتینر 20 فوت و 40 فوت
کاربرد اصلی کانتینر چیست؟
ه از کانتینر در نظم بخشیدن و ساماندهی کالا ها استفاده می شود. همچنین کانتینر ها در کاهش هزینه های بارگیری و بسته بندی و تخلیه بسیار موفق عمل کردند.
تفاوت کانتینر یخچال دار با کانتینر تانکر دار در چیست؟
در کانتینر تاکر دار حمل مایعات با کانتینر های معمولی ممکن نیست به همین دلیل برای حمل این مواد از کانتینر هایی که تانکر دارند استفاده می شوند. در کانتینر یخچال دار با دمیدن هوای سرد به درون مواد غذایی و دارویی و مواد فاسد شدنی را در دمایی بین منفی 40 و 30 درجه ی سانتی گراد قرار می دهد.